Kulak Zarı Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Ameliyat sonrasında hastanın dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Öncelikle ameliyatı takip etmekte olan ilk hafta baş yukarıda kalacak bir şekilde yatılması gerekmektedir. 2 veya 3 yastık konularak yatılabilmektedir. Yumuşak, lifli ya da sulu gıdaların tüketimi uygun görülmektedir. Aynı zamanda hastanın öksürmekten veya ıkınmakta kaçınması gerekmektedir. Bununla birlikte en az bir ay boyunca fiziksel aktivitelerden veya spordan uzak durması önerilmektedir. Bunun yanı sıra su sporlarından en az 6 ay uzak durması da önerilenler arasında yer almaktadır.
Operasyon gerçekleştirildikten sonra ilk 15 gün boyunca hastanın kesinlikle ağır kaldırmaması gerekmektedir. 2 ay boyunca ise kulağa su kaçırılmaması önerilmektedir. Bunun içinse kulak vazelinli pamuk ya da tampon yardımı ile korunabilmektedir. Bu önerilenler uygulandığında hastanın iyileşme süreci kısalabilmektedir.
Kulak Zarı Ameliyatı Sonrası Nasıl Bakım Yapılır?
Kulak Zarı Ameliyatı Sonrası Nasıl Bakım Yapılır? Ameliyat sonrasında dış kulak yoluna şişen kulak tamponlar ve kanamayı durdurmakta olan spongostan gibi yumuşayarak eriyen materyaller kulak zarı üzerine serildiğinden işitmede azalma olabilmektedir. Ayrıca ameliyatın gerçekleştirildiği günler içerisinde kanlı kulak akıntıları meydana gelebilmektedir. Ameliyat esnasında kulak kepçesi arkasına bir kesi açılmış ise kulakta şişlik meydana gelebilmektedir.
Kesi yapılmış ise ameliyat sonrasında kulakta sargı tutulmaktadır. Bu bölgeye birtakım ağrılar da oluşum gösterebilmektedir. Uyuşukluk görülmesi ise oldukça normal karşılanmaktadır. Bu uyuşukluk birkaç gün içerisinde azalma göstermektedir. Operasyon sonrasında ilk 6 hafta boyunca işitme konusunda herhangi bir yorum yapmak uygun görülmemektedir. Bunun sebebi ise orta kulak mukozasının şişmesi ve cerrahi tekniğin bir sonucu olarak orta kulak kısmının kan ile dolmasıdır. Kulak zarının üzerinde kanamayı durdurucu ve sabitleyici malzemeler yer almaktadır.
Kulak Zarı Ameliyatı Sonrası Akıntı Neden Olur?
Kulak Zarı Ameliyatı Sonrası Akıntı Neden Olur? Ameliyat sonrasın hastalar ilk gün pansumanları yapıldıktan bir süre sonra taburcu edilebilmektedir. Kulak Zarı operasyonundan sonra ilk birkaç ay grip, soğuk algınlığı gibi durumlardan korunmak gerekmektedir. Bölgenin darbe veya hasar almamasına oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. İşlem sonrasında kulakta akıntılar oluşabilmekte ve bunlar kanlı olarak oluşum gösterebilmektedir. Bu durum oldukça normaldir. Fakat yine de muayene edilmesi ve durumun incelenmesi gerekebilmektedir.
Hastanın ameliyat sonrası dönemde kendine oldukça dikkat etmesi önerilmektedir. Özellikle ağır kaldırmaktan kaçınması, ilk günlerde ağır yemekler yememesi önerilmektedir. Aynı zamanda su sporlarından en az 6 ay uzak durması gerekmektedir. Kulağa su kaçmamasına özen gösterilmesi önerilenler arasında yer almaktadır. Çünkü kulağa kaçan bir problemin ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.
Kulaktan İltihap Akması Nasıl Geçer?
Kulaktan İltihap Akması Nasıl Geçer? Kulak zarı ameliyatı ile birlikte hastanın kulak zarında meydana gelmekte olan yırtılmalar giderilmektedir. Bu yırtılmaların giderilmesi ile hastanın durumunun kötü bir şekilde ilerlemesinin önüne geçilmektedir. Pek çok kişi tarafından yaptırılabilmekte olan bu ameliyat ortalama 2 saat sürebilmektedir. Fakat hastanın durumuna bağlı olarak hasta kısa ya da daha uzun sürebilmektedir.
Ameliyat sonrası dönemde ise hastanın oldukça dikkatli davranması gereken pek çok konu bulunmaktadır. Özellikle kulağına su kaçmamasına çok dikkat etmesi gerekmektedir. Bu dönemde hafif ağrı oluşumları meydana gelebilmektedir. Bu ağrılar ağrı kesiciler ile birlikte giderilebilmektedir. Aynı zamanda hastanın kulağında akıntılar veya kanlı akıntılar oluşum gösterebilmektedir. Akıntılar ameliyat sonrası dönemde giderek azalma göstermektedir. Eğer anormal bir akıntı gerçekleşmekte ise mutlaka durumun muayene edilmesi önerilenler arasında yer almaktadır.
https://www.erdalgul.net/isitme-kaybi
Evet girilebilir ancak kulak içerisine kulağı tahriş etmeyecek bir tıkaç takılmalıdır. Ameliyat gerçekleştikten 1 hafta sonra iç kulağa su gelmemesine dikkat ederek banyo yapmak mümkündür. Kulak zarı ameliyatı, risklerinin az olduğu bir ameliyattır. Çok nadir de olsa operasyon esnasında işitme sorunları görülebilmektedir. Kulak zarı ameliyatı gerçekleştikten 4 saat sonra sıvı ve yumuşak gıdaların tüketilmesi önerilmektedir. Ameliyattan 24 saat sonra hasta, normal beslenme düzenine geri dönebilmektedir. Ameliyat sonrasında ilk kontrolün gerçekleşeceği tarih, doktorunuz tarafından açıklanacaktır. Kulak zarı ameliyatı (timpanoplasti) sonrasında oluşabilecek komplikasyonlar çok nadirdir. Anestezi alımına bağlı olarak bazı komplikasyonlar görülebilmektedir. İşitme kaybı, kulak zarı arkasındaki cildin büyümesi gibi riskler az da olsa görülebilmektedir. Kulak zarı ameliyatı (timpanoplasti) sonrasında oluşabilecek komplikasyonlar çok nadirdir. Anestezi alımına bağlı olarak bazı komplikasyonlar görülebilmektedir. İşitme kaybı, kulak zarı arkasındaki cildin büyümesi gibi riskler az da olsa görülebilmektedir. Kulak zarı ameliyatı sonrasındaki ilk 10 günlük süreçte kulaklık takılmamalıdır. Yüksek sesli olmadan ve kulaklıksız bir şekilde müzik dinlenmelidir. Konuyla alakalı ameliyatı gerçekleştiren doktora başvurulmalıdır. Kulak zarı ameliyatı sonrasında dikkat edilecek birçok unsur bulunmaktadır. Bunlardan biri ise operasyon sonrasında mümkün olduğunca yüksek sesli ortamlarda bulunmamaya özen göstermektir.Kulak Zarı Ameliyatı Sonrası Havuza Girilir mi?
Kulak Zarı Ameliyatı Sonrası Banyo Yapılır mı?
Kulak Zarı Ameliyatı Sonrası İşitmemde Bir Sorun Olur mu?
Kulak Zarı Ameliyatı Sonrası Beslenme Düzeni Nasıl Olmalıdır?
Kulak Zarı Ameliyatı Sonrası Ne Sıklıkta Doktor Kontrolüne Gidilmeli?
Kulak Zarı Ameliyatı Sonrası Riskleri Nelerdir?
Kulak Zarı Ameliyatı Sonrası Riskleri Nelerdir?
Kulak Zarı Ameliyatı Sonrası Müzik Dinleyebilir miyim?
Kulak Zarı Ameliyatı Sonrası Gürültülü Ortamda Bulunmak Zararlı mıdır?