Botoks

İzmir botoks, yüzde aşırı mimik kullanımı ve ilerleyen yaş nedeniyle oluşan kırışıklıkların giderilmesi amacıyla yapılabilmektedir. Genelde göz çevresi, kaş arası ya da burun çevresine uygulandığı görülmektedir. Özellikle son derece pratik olmasından kaynaklı olarak popüler bir yöntem olduğu gözlemlenmektedir. Kişinin daha genç ve zinde görünmesini sağlamaktadır. Estetik kaygıların giderilmesine neden olmaktadır. Hastanın şikayetleri doğrultusunda uygulanmaktadır.

Botoks Nedir?

Botoks, Clostridium botulinum isimli bir bakteriden elde edilmekte olan toksin olarak tanımlanmaktadır. Sinir uçlarında bulunan ve iletimi sağlayan maddelerin salınmasını engellemektedir. Bununla birlikte sinir ve sinirlerin ulaşım sağladığı organların arasında iletimi durdurmakta ve etkisini bu şekilde ortaya çıkarmaktadır. Burada sinir iletiminin durdurulmasını sağlamak için sinirin ulaştığı organların işlevinin azaltılması ya da tamamen yok olması sağlanmaktadır. Genelde estetik amaçla uygulanmaktadır ve kişinin yüzünde oluşan kırışıklıkların giderilmesine neden olmaktadır. Botoks hakkında bilinmesi gereken en önemli konulardan biri de sadece estetik kaygılardan dolayı yapılmamaktadır. Eğer hastada aşırı terleme mevcutsa buna yönelik bir uygulama da yapılmaktadır. Üstelik migren tedavisi için de uygulandığı bilinmektedir. Cerrahi bir operasyon gerekmediği için fazlasıyla tercih edilmektedir. Zararsız bir işlem olduğu da öne çıkan etkenler arasında yer almaktadır.

Botoks Çeşitleri Nelerdir?

Botoks uygulandığı bölgeye göre çeşitleri belirlenen ve pek çok çeşidi bulunan bir işlemdir. Botoks çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Kaş botoksu
  • Kaş arası botoksu
  • Yüz botoksu
  • Çene botoksu
  • Göz kapağı botoksu
  • El terlemesi için yapılan botoks
  • Yanak botoksu
  • Kaz ayağı botoksu
  • Terleme için uygulanan botoks
  • Migren botoksu
  • Kaş kaldırma botoksu

botoks-nedir

botoks-nasil-yapilir

Botoks Nasıl Yapılır?

İzmir botoks nasıl yapılır? sorusu merak edilenler arasında yer almaktadır. Öncelikle botoks için herhangi bir cerrahi işlem yapılmasına gerek duyulmamaktadır. Muayene ortamında kolayca yapıldığı gözlemlenmektedir. Önceden yapılması gereken bir hazırlıkta bulunmamaktadır. Yalnızca kişinin işlem öncesinde yüzünde krem kalıntısı ya da makyaj kalıntısı bulunmamalıdır. Ayrıca işlem öncesinde yapılan muayenelerde, hastanın alerjisi olup olmadığı ve geçmişte yaşadığı sağlık sorunları dikkate alınmaktadır. Botoks uygulaması için doktor kişiye neler beklediğini sorarak bir yol haritası çıkarır ve işlemi uygular. Cildinde botoksa engel sorunlar bulunan, gebe olan ve nörolojik sorunları olan kişilere botoks uygulanmayabilir. Kan sulandırıcı benzeri ilaçlar kullanan kişilerin botokstan belirli bir süre önce bu ilacı bırakması gerekebilir. Bu yüzden kişi hastalıklarını ve kullandığı ilaçları işlem öncesinde doktorla paylaşmalıdır.

Botoks Hangi Alanlarda Kullanılır?

İzmir botoks pek çok alanda kullanıma sahiptir. Hastanın şikayetine uygun bir yol izlenmekte ve buna uygun bir tedavi süreci oluşturulmaktadır. İlk olarak kırışıklık tedavisi için kullanıldığı görülmektedir. Hastaların yüzünde aşırı mimik kullanımından dolayı ve ilerleyen yaştan dolayı birçok kırışık oluşabilmektedir. Özellikle kaş arasında, göz çevresinde, dudak kenarlarında ve alında sıklıkla kırışık oluşmaktadır. Yaşlı bir görünüme sahip olunmasına neden olan bu kırışıklıklar, hastanın yaşam kalitesinin düşmesine ve estetik kaygı yaşamasına yol açmaktadır. Bunun önüne geçmek için de botoks uygulanmakta ve böylelikle kırışıklıklar giderilmektedir. Kırışıklık tedavisi dışında yüz şekillendirme amacıyla da botoks uygulanmaktadır. Yüz görünümü botoks ile yumuşatılmakta ve daha iyi bir görünüm elde edilmesi sağlanmaktadır.

Aşırı terleme tedavisi için de botoks uygulandığı görülmektedir. Bunun için aşırı terlemeye yol açan ter bezleri durdurulmaktadır. Avuç içinde, ayaklarda ve koltuk altında oluşan aşırı terleme sorunu botoks ile azaltılmakta ya da durdurulmaktadır. Son olarak botoksun migren tedavisi için kullanıldığı da bilinmektedir. Tamamen kişiye özel bir tedavi yöntemi oluşturulmakta ve buna uygun olarak tedavi gerçekleştirilmektedir.

Botoks’un Etkisi Ne Kadar Sürer?

Botoks kaç ay sürer sorusu şu şekilde yanıtlanabilir: Botoksun etkisi ortalama 4 ile 6 ay arasında sürmektedir. Bu nedenle 4 ile 6 ay sonrasında hasta muayene edilmekte ve yeniden botoks uygulanmaktadır. Ancak bunun yanında botoksun dozu, etki süresini belirleyen faktörler arasında yer almaktadır. Bununla birlikte kişinin kas gücü ve boyutu da bunu etkilemektedir. Eğer botoks uygulanan kişinin yüz kasları kuvvetli ise botoks’un etkisi daha kısa sürecek ve eski haline kısa sürede dönecektir. Bunların dışında kişinin metabolizma hızının da botoksun etki süresine müdahale edebilmektedir. Metabolizma hızı yüksek olan kişilerde botoksun daha kısa süre etki ettiği görülmektedir. Tamamen hastaya göre botoks’un etki süresi değişim gösterebilmektedir. Bu nedenle belirli aralıklarla yeniden botoks yapılması gerekmektedir.

botoks-fiyatlari

botoks-kimlere-uygulanir

Botoks’u Kimler Uygular?

Botoksu yalnızca bu konuda eğitim almış uzman kişiler uygulayabilmektedir. Uzman hekimler tarafından yapılmayan botoks, kişinin istediği sonuçları elde edememesine yol açabilmektedir. Kurslar aracılığıyla alınan belgeler, botoks uygulamasının yapılması içi yeterli değildir. Botoks uygulaması yüzün genç kalması için ve yüzün genç görünmesini sağlamak için uygulanır. İşlemin risklerini minimize etmek için bu işlemi alanında uzman bir estetisyenin yaptığından emin olmak çok önemlidir.

Botoks Fiyatları

Botoks işleminin fiyatları pek çok farklı faktöre göre değişkenlik gösterir. Fiyatlar uygulama yapılacak bölgeye, botoks maddesinin miktarına, işlemin yapıldığı merkeze ve benzeri değişkenlere bağlı olarak belirlenir. Hangi çeşit botoksun uygulandığı da fiyatı etkiler, terleme botoksu ile kırışıklık gidermek amaçlı uygulanan botoks arasında fiyat farkı bulunabilir.

Botoks kaç ay kalıcıdır?

Botoks ortalama 6 ay kadar kalıcıdır ve bu süreden sonra etkisi kaybolmaya başlar.

2 botoks arası kaç ay olmalı?

Botoks seansları arasında ortalama 4 ay kadar olmalıdır ancak bu süre kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir.

Botoks sonrası neler yasak?

İlk 24 saat egzersiz yapılmamalı, ilk 3 gün süresince sıcak duş, sauna ve hamam gibi ortamlardan uzak durulmalı, fön benzeri sıcak hava akımları bölgeye gelmemeli ve ilk 3 gün botokslu bölgeye fazla dokunulmamalıdır.

Kimlere botoks yapılmaz?

Cildinde botoksa engel oluşturacak bir sorun bulunan kişilere gebelere ve emziren kadınlara botoks uygulanmamalıdır.

Botoks tutmazsa ne olur?

Botoks uygulama tekniğine bağlı olarak başarılı ya da başarısız olan bir uygulamadır ve tutmaması durumunda doktorla iletişime geçmek gerekir. İşlem tekrarlanabilir ve daha yüksek doz kullanılabilir.

Botoks sonrası neden baş öne eğilmez?

Botoks sonrası yüzün eğilmesi yerçekimi sebebiyle botoks maddesinin yer değiştirmesine ve istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilir.

Sosyal Medyada Paylaş:

Bunlar da İlginizi Çekebilir

mezoterapi-nedir
Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi işlemi sorunlu dokuların mezodermal tabakasına hyaluronik asit, vitamin, m…

Devamını Oku
botoks-hakkinda-bilinmesi-gerekenler
Botoks Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Genelde göz kenarlarına, alına ve kaş ortasına yapıldığı bilinmektedir. Fakat kişinin…

Devamını Oku
dolgu
Dolgu

İzmir dolgu, son dönemlerde ülkemizde özellikle kadınlar tarafından fazlasıyla tercih…

Devamını Oku